gtag('config', 'UA-143498884-1'); Skip to main content

Wow, het is nu echt zomer in ons land! De temperatuur loopt enorm op de afgelopen dagen. De een kan er heel goed tegen, de ander weet niet waar die het zoeken moet. Haken of breien? Is dat wel fijn met deze warmte? Zeker wel! In deze blog geef ik je een aantal tips.

  • Rustig aan. Wij mensen zijn er goed in om steeds maar door te gaan. We verwachten van onszelf om te doen wat er gedaan moet worden. Toch is het handig om een voorbeeld te nemen aan de dieren. Als ik bijvoorbeeld kijk naar onze kat, deze dagen zoekt hij vooral de rustige plekjes op. Pas als het een beetje minder heet is komt hij in actie. Met je handwerk is dat ook zo, een paar toertjes minder is echt niet erg, neem er de tijd voor. Je tempo kan met de frissere dagen wel weer omhoog.
  • Zoek verkoeling. Wat dacht je bijvoorbeeld van een afwasteiltje met koel water? Heerlijk fris voor je voeten, en je handwerk blijft droog. Een schaduwplek of een vochtige handdoek wil ook weleens helpen.
  • Drink voldoende. Yes, een inkoppertje, toch benoem ik het. Omdat het ook tijdens het handwerken goed is om jezelf te voorzien van voldoende vocht. Een flesje water bij de hand, of wat dacht je van koude watermeloen, een stukje komkommer? Een waterijsje tussen het handwerken door is natuurlijk ook lekker verfrissend!
  • Kleine projecten. Het haken van een deken, sjaal of kledingstuk is met de warmte niet zo fijn. Hoe verder je bent, hoe meer het op je schoot ligt, iets wat je nu juist niet wilt! Zelf kies ik nu voor wat kleinere projecten, zoals vlaggetjes uit het verwenpakket, een zomerse lantaarn van deze site of een knuffel uit een van deze boeken.
Rustig aan, neem een voorbeeld aan Simba!
Kleine projecten, zoals deze vlaggetjes

Leave a Reply