gtag('config', 'UA-143498884-1'); Skip to main content

Je kent ze vast, van die figuurtjes die kunnen tuimelen. Veel baby’s en jonge kinderen hebben er wel een (gehad). Zo’n figuurtje krijgt een duwtje en tuimelt vanzelf terug. De ene keer met een rammeltje, de andere keer met een onderdeel dat nog even door tuimelt. Hoe leuk zou het zijn als je dit soort figuurtjes, oftewel tuimelaars zelf kunt maken!

Zelf ontwerpen..

Ik neem je mee in het tuimelaar-avontuur. Sinds ik Wolli begonnen ben, vind ik het naast liefde voor mooie bolletjes ook erg leuk om mooie patronen te verzamelen én ontwerpen. Dat verzamelen van mooie spulletjes lukt goed, inmiddels staat er een flink assortiment. Het ontwerpen is steeds een beetje blijven liggen, want ‘er zijn al zoveel patronen’, ‘mijn patronen zijn niet zo uniek’, ‘wat mist er nog in haakland’. Een hoop overtuigingen die je natuurlijk overboord kunt gooien en gewoon beginnen zou je zeggen…

Tot ik dit voorjaar op Kreadoe Lentefestival stond.. Op deze beurs kwam ik Ester tegen, zij is van Bonita-Loka en had een stand met tuimelaars. Deze figuurtjes had ik al eens eerder gezien en vond ze toen al tof. Ester vertelde dat ze ermee ging stoppen, we raakten hierover in gesprek. En ik zei, misschien hoor je nog van mij…

Tsja, als er eenmaal iets borrelt, weet ik inmiddels dat er iets mee moet doen. Een week later stuurde ik Ester inderdaad een berichtje. Want die tuimelaars? Die hadden mij niet meer losgelaten, er borrelde megaveel nieuwe tuimelaars naar boven. Ik had nog net niet de haaknaald gepakt om te ontwerpen;).

Overname

Ester en ik hadden al snel wat overeenstemming bereikt. Wél nieuwe tuimelaars, niet uit de hand van Ester, uit de hand van Wolli! Sinds juni is het grootste deel van de familie bij mij gekomen, in delen komt de rest van de familie daarbij. Alle patronen en tuimelballen vind je in de webshop. Daarnaast gaan ze erg graag mee naar beurzen, evenementen en markten, zo kun je de hele familie zelf bekijken!

Nieuwe ontwerpen

Door de tuimelaars is mijn vuurtje van eigen ontwerpen flink aangewakkerd! De eerste nieuwe tuimelaars staan dan ook in de webshop: Een XXL, Uil Essi met haar grote tuimelaarsboek. Uiltje Linni met haar haakwerkje, ze is een beetje onhandig. En unicorn Hetti, ze houdt enorm van kleur al is haar verfpalet wel steeds leeg, zou ze die gebruiken voor haar eigen rokje?

Ondertussen staat de haaknaald niet stil, straks in het beursseizoen kun je steeds meer nieuwe tuimelaars ontdekken. Uiteraard stel ik ze dan graag aan je voor!

Nieuwsgierig naar alle tuimelaars? Je vindt ze op deze pagina: Tuimelaars

Leave a Reply