gtag('config', 'UA-143498884-1'); Skip to main content

Oh wat is het herfst he! Regelmatig een zonnige dag, en een regendag, gekleurde blaadjes overal. En waar ik nog het meeste aan moet wennen: de jas moet wel echt aan! Stiekem ook weer erg fijn, want zo zit je ook weer met een dekentje en theetje op de bank. Of mogen die mooie warme bollen wol weer uit de kast voor je nieuwe omslagdoek? Ik heb een patroon voor je, simpel, met tof effect. Op de afgelopen beurzen een van de favorieten, hoog tijd om het met je te delen.

Wol, de een kan er tegen, de ander absoluut niet. Zelf kan ik niet tegen alle soorten, gelukkig de merino wél. Superfijn, want de Cloud, Cloud Tweed en Orion van Langyarns hebben wel erg mooie kleuren. Ik had dit patroon begin dit jaar al uitgeprobeerd, zodat ik op de markt een fijne warme puntsjaal/omslagdoek kon dragen. Het kriebelde niet, vooral lekker zacht én warm.

Wat heb je nodig?

Voor deze omslagdoek heb ik 3 bollen Cloud gebruikt, (Cloud Tweed of Orion kan ook) en haaknaald 7mm. Cloud vind je hier: Langyarns Cloud kies je favoriete kleur, een kopje thee erbij en ga er lekker voor zitten!

Patroon

Voor het patroon heb ik een aanpassing gedaan op het patroon van Atty’s Super Simple Spike Stitch.

Atty gebruikt voor iedere toer een nieuwe kleur, met de Cloud hoeft dat niet. Dit zijn de aanpassingen:

  • Start van 5 lossen, maak er een ring van door een halve vaste te haken in de losse bij het knoopje, daarna een groepje van 3 stokjes in die ring.
  • 3 lossen en keer het werk, tussen het laatste stokje en 2e stokje van de vorige toer nu een groepje van 3 stokjes. 2 stokjes overslaan, tussen het laatste stokje en de 3 lossen van de vorige toer komen nu ook 3 stokjes.
  • Toer 2 start ook op die manier, het middelste groepje volgens het filmpje, de zijkant weer zoals hierboven.
  • Toer 3 t/m einde (totdat de bollen bijna op zijn) steeds als toer 2.

Voor de rand heb ik gebruik gemaakt van vasten, langs de zijkanten 2 vasten per stokje/3 lossen. Ter verduidelijking heb ik er zelf ook nog een filmpje van gemaakt: https://youtu.be/p9it6GjcgB0

Voor het originele patroon: Atty’s Super Simple Spike Stitch

Leave a Reply