gtag('config', 'UA-143498884-1'); Skip to main content

Een warme sjaal is wat je nu goed kunt gebruiken. Zelf stel ik het zo lang mogelijk uit om de verwarming te gebruiken. Niet zozeer vanwege de kosten, als vooral dat ik ook nog even een trui of sjaal kan pakken. Het is immers nog geen winter ;). Op de afgelopen beurzen zijn er verschillende sjaals meegegaan, voorbeelden die ik gemaakt heb met de garens van Langyarns. Zodat je goed kunt zien hoe een bol eruit ziet in zijn verloop. En voor mij meteen een fijn excuus om wat uit te proberen!

Deze sjaal is een aanpassing op de ‘Rechte driehoeksjaal’ van It’s a Sarah. Deze kwam ik een tijdje geleden tegen, de basis zijn driehoekige granny squares, door ze zigzaggend aan elkaar te haken krijg je een lange rechte sjaal. Ik vond het een grappig effect voor die mooie Cloud van Langyarns, Cloud Tweed of Orion zijn ook heel geschikt.

Wat heb je nodig?

Voor deze sjaal heb ik 3 bollen Langyarns Cloud gebruikt en haaknaald 7mm. Zo krijg je een royale sjaal, die je heerlijk kunt omslaan. Kopje thee erbij en lekker aan de slag!

Aan de slag!

Voor het patroon heb ik de basis gebruikt van het patroon van It’s a Sarah, deze vind je hier: Rechte driehoeksjaal. In de beschrijving maakt Sarah gebruik van veel dunner garen. Voor mijn versie met Cloud heb ik het volgende aangepast:

  • Mijn driehoeken heb ik gehaakt t/m toer 14, in totaal 6 stuks met haaknaald 7. Vervolgens heb ik ze aan elkaar gehaakt met de ‘join as you go’ methode die Sarah beschrijft op haar blog.
  • Als laatste een rand van 2 toeren vasten om de hele sjaal (bij de stokjes/lossen steeds 2 vasten om ieder stokje/lossenketting).

Geniet van je sjaal!

Leave a Reply