gtag('config', 'UA-143498884-1'); Skip to main content

Over Wolli

Hoe is Wolli ontstaan, en wie zit erachter?

Ik ben Linda en altijd al bezig geweest met het creëren van iets nieuws. Als klein meisje zat ik bij mijn vader op de werkbank. Met hout, en hamer en spijkers creëerde hij een complete speeltuin in onze eigen achtertuin, en altijd was ik erbij om te helpen of zelfs iets te maken.

Later leerde ik breien en naaien van de oma’s. Maar veel verder dan een sjaal voor de pop of een kussentje kwam ik niet.

Tot ik op de PABO zat! Mijn moeder haakte toen Kikker (Max Velthuis) voor in mijn klas. Dat wilde ik ook!

Wol en haaknaalden erbij, oefenen met steken, eerst de rechte lapjes. Ik wilde al snel meer, filmpjes op Youtube, een beetje hulp van mijn moeder en al gauw werden de eerste knuffels geboren! Sindsdien mocht ik steeds vaker in opdracht iets maken. Een leuke uitdaging als je alleen een plaatje krijgt en daar iets van probeert te maken. Zoals de Krullevaar, Pluk van de Petteflet of de mol, die wilde weten wie er op zijn kop gepoept heeft.

Naast leren haken, volg(de) ik ook naailessen. Naast kleding voor mijzelf, ook steeds vaker in opdracht.

In 2018 zat ik niet lekker in mijn vel. Wil ik voor de klas blijven? Of wil ik meer maken van mijn hobby? Het werd een combinatie! Mei 2019 heb ik ‘Wolli haken en meer’ ingeschreven als bedrijf.

De naam Wolli heeft verschillende betekenissen: ik werk natuurlijk veel met wol. De andere link is naar mijn voornaam en de achternaam sinds ik getrouwd ben, WOLzak, LInda = Wolli 😉