gtag('config', 'UA-143498884-1'); Skip to main content
Geen categorie

Lentesjaals!

By 15 maart 2022No Comments

Zo heerlijk dat lenteweer! Zonnetje op je gezicht, met-zonder-jas naar buiten en overal die bloemetje die uit de grond komen! Voor mij een favoriet seizoen, de eerste warmte, onze krentenboom die nu bijna bloemetjes laat zien (al duurt dat vaak nog langer dan we zouden willen;)) en in de voortuin komen een voor een alle bolletjes uit de grond. Waarvan ik bij de aanleg zei, joh die hoeven er toch niet in? Stiekem geniet ik er wel erg van!

Al ziet die zon er nog zo aantrekkelijk uit, een jas heb je nog wel nodig! Tsja, en met die vrolijke bloemen kan een fijne sjaal niet ontbreken. Natuurlijk een beetje luchtiger dan die winterse sjaals!

Ik geef je wat inspiratie, simpele patronen én een beetje uitdaging, zodat je zelf kunt kiezen wat bij je past. Ga je voor een colour cake, waarbij de kleurovergang vanzelf gaat? 1 kleur omdat het iets rustiger mag? Of kies je voor veel verschillende kleuren, want het mag wel wat kleurrijker?

Patroon inspiratie!

Lentesjaal

Deze lentesjaal, ontworpen door Janneke van de Haakzolder, is gemaakt van 2 Colour Cakes die in elkaar overlopen. Geen ingewikkeld patroon, het bestaat uit stokjes. Omdat je ze tussen de stokjes van de vorige toer steekt krijg je wel een grappig effect. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om 1 Cake volledig op te haken, je hebt dan wel kleurovergang, deze is iets subtieler dan het voorbeeld.

Dit patroon van de Lentesjaal is heel geschikt voor beginnende haaksters.

Rechte lange lentesjaal
A-symmetrische driehoeksjaal

A-symmetrisch!

Een rechte sjaal iets te gewoontjes? Wat dacht je van deze a-symmetrische sjaal? Je begint onderin de punt en werkt naar een steeds bredere bovenkant. Door het gebruik van afwisselende kleuren ontstaan er vanzelf vrolijke strepen.

De sjaal is ontworpen met het garen Cosy Extra Fine, een zacht draadje van katoen met een beetje acryl. Veel meters op een bolletje en nadat je klaar bent een superzachte sjaal!

Dit patroon is ook geschikt voor beginnende haaksters, let er wel op dat je de draadjes (die je afhecht) ook een stukje mee haakt met de volgende toer. Scheelt achteraf veel werk ;).

Omslagdoek

Zin in meer uitdaging qua steken? Dan heb ik deze sjaal voor je! Misschien heb je deze al eens gespot bij mij op de markt. Ik draag deze sjaal/omslagdoek graag! Het patroon is ontworpen met een Colour Cake en een randje van de Piece of Cake. Ook bij dit patroon begin je onderin de punt. Iedere toer meerder je aan de zijkanten.

Dit patroon is voor de iets meer gevorderde haaksters, het is goed kijken naar de patroontekening, steeds een herhaling van 5 toeren. Wanneer je deze doorhebt kun je lekker doorhaken. Voor je het weet draag je deze zelf!

Wild Strawberry omslagdoek

Welke sjaal of omslagdoek kies jij? Natuurlijk zijn er nog veel meer patronen én boeken te vinden met mooie varianten. In de webshop/markt heb ik verschillende boeken met sjaals, óf kijk op de site van Durable, daar vind je verschillende gratis patronen zoals hierboven! Veel plezier met het haken van jouw favoriet.

Leave a Reply