gtag('config', 'UA-143498884-1'); Skip to main content

Naast de webshop sta ik iedere week met allerlei soorten bolletjes garen op de markten van Woerden en Mijdrecht. Een feestje vind ik dat!

Welk garen is nu geschikt voor welk project? Ik geef je een kijkje in het Wolli-assortiment, zodat je weet wat je ermee kunt!

Op de Markt!

Durable

Bij Wolli vind je voornamelijk garen van het merk Durable. Waarom heb ik daarvoor gekozen? Meerdere redenen: Een breed assortiment in soorten en maten, prettig om mee te werken. En de groothandel in de buurt heeft dit merk als huismerk, zodat ik ook zelf kan voelen/ervaren hoe het haakt/breit.

Soorten

In het assortiment natuurlijk verschillende soorten garen. Aan de kraam én in de webshop verschillende mensen en verschillende wensen! Wat is nu geschikt voor wel project?

Coral/Coral Mini, een draadje van 100% gemerciseerd katoen geschikt voor naalden 2,5/3mm. Dit garen is er in heel veel verschillende kleuren en wordt vooral gebruikt voor het haken of breien van knuffels, (baby)deken en accessoires. Voor grotere projecten zijn er bolletjes van 50 gram, voor kleinere projecten de bolletjes van 20 gram.

Cosy/Cosy Fine/Cosy Extra Fine, deze familie bolletjes hebben een gemene deler: allemaal hebben ze een samenstelling van katoen met acryl. Dat maakt dit draadje enorm veelzijdig voor (baby)kleding, (baby)dekens, knuffels (woon)accessoires. Door de samenstelling is het erg zacht materiaal, een stuk lichter dan katoen en het kriebelt niet wat echte wol soms wel doet. Kortom een draadje om verliefd op te worden! Cosy is geschikt voor naalden 5-7mm, Cosy Fine voor naalden 4/4,5mm en Cosy Extra Fine voor naalden 3/3,5mm. Alle drie zijn ze verkrijgbaar in veel verschillende kleuren, op een bolletje zit 50 gram.

Double Four, stoere langwerpige bollen van 100% katoen. Geen glans, waardoor het een stoerder/matter uiterlijk geeft aan je project dan bijvoorbeeld de Coral. Dit is geschikt garen voor tassen, dekens en woonaccessoires, al is een muts voor de winter natuurlijk ook erg prettig! Double Four werkt prettig met naalden 4-6mm, er zit 100 gram op een bol en ook weer verkrijgbaar in veel verschillende kleuren.

Glam, wie wil dat nou niet op zijn tijd! Dit draadje is een samenstelling van katoen met een glitterdraadje erin. Voor net dat beetje glamour in je project. Een volledige sjaal of een randje, in een deken of wat dacht je van de feestelijke tafel tijdens de feestdagen of tijdens je vakantie? Het is geschikt voor naalden 3-4mm, verkrijgbaar in verschillende kleuren én 50 gram op een bolletje!

Soqs/Soqs Tweed, oftewel sokkenwol! Om de heerlijkste sokken mee te haken of breien. Al worden er niet alleen sokken van gemaakt! Je kunt er ook een warm vest, een fijne sjaal en zelfs een knuffel mee maken. Soqs heeft een samenstelling van scheerwol en polyamide, zodat je sokken niet te snel slijten. Geschikt voor naalden 2,5/3mm, mocht je er sokken van maken, passen ze ook nog in je schoenen, wel zo fijn natuurlijk! Soqs heeft alleen effen kleuren, met Soqs Tweed heb je ook een effen basiskleur daar zitten kleine stukjes acryl in verweven wat het Tweed effect geeft! Wil je liever gemêleerd sokkengaren? Van Schachnmayr Regia heb ik op de marktkraam altijd verschillende bollen liggen. Soqs/Soqs Tweed hebben 50 gram op een bol, de Regia bollen hebben wel 100 gram.

Velvet, een garen met een chenille-achtige uitstraling. Heel zacht materiaal geschikt voor kussens, dekens, haarbanden of mutsen en je kunt er ook knuffels van maken. Qua kleuren minder uitgebreid dan de andere garens, al zijn er nog genoeg kleuren om iets moois van te maken! Je haakt Velvet met naalden 5-7mm en er zit 100gram op een bol.

Teddy, zacht pluizig garen. Hierbij is enige ervaring wel handig, je kunt de steken niet zo goed zien. Zelf haak ik altijd eerst met bijvoorbeeld Cosy Extra Fine mijn knuffel, in de achterste lussen. Zo heb je aan de buitenkant van je werk lusjes om er daarna met Teddy overheen te haken. Teddy garen wordt veel gebruikt voor knuffels, maar kan ook zeker voor een vestje, (baby)deken of kussen! Er zit 50 gram op een bol, geschikt voor naalden 3-4mm.

Colour Cake/Piece of Cake, de naam zegt het al, smakelijk garen;). Dit zijn de flinke bollen die vanzelf overlopen in kleur. Zodat je tijdens het haken of breien al een mooi kleurverloop ziet. Met de Cake van wel 250 gram haak/brei je meteen een hele sjaal of omslagdoek, een mandala in een grote ring kan natuurlijk ook! De Piece of Cake is een bolletje met 1 kleur uit een Colour Cake, voor bijvoorbeeld een sierrand. Je kunt het uiteraard ook gebruiken als een op zichzelf staande bol. Door de samenstelling van katoen met een klein beetje acryl is het een veelzijdig draadje. Geschikt voor naalden 2,5-3,5mm.

Genoeg keuze!

Zoals je kunt lezen is er genoeg keuze in allerlei soorten, maten en kleuren. Wolli is altijd in ontwikkeling, zit je kleur of soort er niet tussen? Stuur gerust een berichtje, wie weet heb ik het de volgende keer voor je!

Leave a Reply