gtag('config', 'UA-143498884-1'); Skip to main content

Sint eruit, boom erin. Je hoort het veel mensen zeggen op 6 december, bij sommige zelfs helemaal geen Sint! Bij ons staat de boom nog niet, al had het van mij al wel gemogen;). Deze periode staat ook vaak in het teken van cadeautjes, en wat is er nu leuker dan zelf maken? Daarom in dit blog én de komende dagen wat inspiratie om zelf aan de slag te gaan. En ben je niet voor deze kerst klaar? Volgend jaar is er weer een kerst! We trappen vandaag af met de kerst ster.

.

Kerst hangers

Tijdens de naai/haakdag van 5 november, en later in de haaklessen zijn ze veel gehaakt. De kersthangers! Een kerst ster gehaakt in een ring. Met een extra lusje kun je het in de boom hangen. Natuurlijk ook leuk om cadeau te geven, of wat dacht je van een alternatief op de kerstkaart? Lees onder de foto verder voor een beschrijving van de sterren!

Aan de slag!

Voor deze sterren heb ik gebruik gemaakt van het patroon ‘A starry Christmas Tree‘ slinger van Durable. Als je op de link klikt komt het patroon naar voren. Ik haakte de ster van de slinger met Durable Glam en haaknaald 3mm. Hecht de ster af, werk alle draadjes weg. Daarna pak je er een metalen ring van 10mm bij, hecht met een vaste aan in de ring. Haak ook meteen de eerste punt mee. Dan 20 vasten om de ring, en pak de volgende punt van de ster. Weer 20 vasten in de ring en de volgende punt meehaken. Dit herhaal je tot alle punten gehaakt zijn. Als laatste haak je een lusje van 20 lossen, halve vaste in de 1e vaste van de ring. Hecht af, en werk de draad weg.

Je hebt nu de ster in de ring gehaakt! Wil je alleen losse sterren? Dat kan uiteraard ook, leuk om ze bijvoorbeeld te bevestigen aan de kerstkaart of een ingepakt cadeautje.

Leave a Reply