gtag('config', 'UA-143498884-1'); Skip to main content

Brrr, koud he! Je hoort deze woorden steeds vaker deze dagen. Buiten koud, binnen onder een dekentje! Het liefst duik ik zelf onder mijn golfjesdeken, een flink ding waar je gemakkelijk helemaal onder kunt door het formaat. Al moet ik het soms wel delen, hier in huis is er nog een fan ;). In dit blog deel ik met je wat deze deken nu zo fijn maakt en hoe je zelf aan zo’n heerlijk exemplaar komt.

Wat maakt deze deken zo fijn?

Op zich is deze tijd van het jaar sowieso een deken erg fijn. Niet dat de verwarming niet omhoog mag, ik vind het ook een gevoel van geborgenheid, net dat beetje extra warmte om je heen. De golfjesdeken heeft een structuur van golfjes (vandaar de naam ;)), die zorgen voor een dichte én soepele structuur. Dicht omdat het meerdere steken op elkaar zijn. Soepel omdat je deze steken met een grotere haaknaald maakt, daarnaast is het gemaakt met Comfy van Durable. Een acrylgaren met een glanseffect. Warm en soepel!

Het eindresultaat is heerlijk om onder te liggen, al heb ik die natuurlijk niet in de webshop! Ik kan je verzekeren dat het proces van het maken net zo fijn is. De golfjessteek is niet moeilijk, vooral eentje die je na een paar toeren bijna vanzelf haakt. En terwijl je haakt ontstaat er steeds meer waar je onder kunt kruipen.

Spelen met kleur

De golfjesdeken is dus een fijn ding om onder te kruipen. Hoe maak je deze zelf, en met welke kleuren? Ik vind het altijd leuk om te spelen met de kleuren die er zijn. Mijn eigen versie koos ik op een grauwe dag, warme herfsttinten waren een goede tegenhanger.

In deze deken heb je 5 kleuren nodig: 4 voor de grote banen, 1 voor de tussenbanen en de rand. Je kunt natuurlijk voor veel meer kleuren kiezen, mijn ervaring is dat je dan nog meer keuzestress hebt. Bedenk eerst waar je de deken wilt gaan gebruiken, en stem daar de kleuren op af.

Zelf pak ik dan het liefst verschillende kleuren bij elkaar om te zien hoe ze bij elkaar staan. Word je daar blij van? Dan is dit je combinatie, twijfel je? Haal een kleur weg, en houd er een andere kleur bij. Zo kun je spelen met de kleuren, soms is dat een hele verrassende combinatie.

In een heel pakket

Denk je nu, ja! Die deken wil ik ook, maar geen zin om een complete kleurenstudie te doen? Geen probleem, er staan kant en klare pakketten in de webshop. Op dit moment 3 verschillende versies, eentje met blauwe tinten, eentje met de herfstkleuren en de laatste bruin/roze kleuren. Alle drie geschikt voor een grote deken van 1.5m x 2m.

Leave a Reply