gtag('config', 'UA-143498884-1'); Skip to main content

Yes! Heerlijk winterweer! Echt koud, strak blauwe lucht mét een zonnetje. Ik houd ervan! Jas aan, muts op, sjaal om en naar buiten. En die muts? Die haak je natuurlijk zelf! Het is zo’n klassieke met pompon, niet ingewikkeld, als je stokjes kunt haken is dit jouw muts!

De Cloud en Cloud Tweed van Langyarns zijn garens met een kleurverloop. Je krijgt zo met weinig moeite een heel leuk effect. Gegarandeerd een warm hoofd met het grote aandeel merino in het garen!

Wat heb je nodig voor de muts?

Aan de slag!

  1. Maak een ketting van 40 lossen
  2. Op de ketting terug (in de 3e losse vanaf je haaknaald) in iedere steek een stokje = 37 stokjes
  3. 3 lossen (telt niet als stokje), keer je werk, haak nu in de voorste lussen in iedere steek een stokje = 37 stokjes
  4. 3 lossen (telt niet als stokje), keer je werk, haak nu in de achterste lussen in iedere steek een stokje = 37 stokjes

Toer 5-29, herhaal toer 3 en 4. Voor een smaller hoofd haak je minder toeren, voor een breder hoofd meer toeren. Pas tussendoor om het hoofd, dan weet je of je goed zit! Het geheel rekt wel mee, dus niet te wijd! Op de foto het effect van het verloop, iedere bol is anders, je verloop zal ook iedere keer anders zijn. Laat je verrassen!

  • Haak nu de lap aan elkaar tot een buis, je haakt de lussen van de eerste toer en de laatste toer met halve vasten aan elkaar. Zie linkerfoto hieronder.
  • Rijg een draad door de bovenkant van de buis, trek deze zo strak mogelijk aan en maak er een knoopje in. Middelste foto hieronder.
  • Maak een pompon met het restje garen dat je nog over hebt. Gebruik hiervoor de pomponmaker of een kartonnetje. Zet de pompon met een paar steekjes vast aan de bovenkant van de muts. Laatste foto hieronder

Leave a Reply