gtag('config', 'UA-143498884-1'); Skip to main content

Handwerken, een heerlijke hobby om uit te voeren op de bank met de televisie of radio aan. Zelf nestel ik mij graag in het hoekje van de bank, met een mandje (of 2) aan bolletjes. Naast dat momentje voor mezelf vind ik het ook erg leuk om samen met anderen te haken of breien. Elkaar inspireren, nieuwe steken ontdekken en vooral gezelligheid met het handwerken. Lijkt je dat ook wat, of wil je het graag leren? Kom dan eens naar een haakles, oftewel het haakcafé!

Haakles/haakcafé

Toen ik Wolli opstartte was er vraag naar les, ‘kun je mij leren haken’, ‘hoe maak ik een granny square’, ‘hoe haak ik een rondje’. In eerste instantie organiseerde ik daar workshops voor. Een tafel vol (meestal dames) met materialen en koffie/thee/koekjes, waarbij we de basissteken oefende. Al snel kwamen er mensen terug, want dat samen haken en breien was wel gezellig!

De workshops zijn daarom vorig seizoen omgetoverd naar haaklessen. Zodat je niet in 1 avond alle basissteken hoeft te leren/kunnen. Vooral op je eigen tempo en daarnaast meteen een project, want alleen een lapje is lang niet zo leuk! Je leert op die manier ook hoe een patroon in elkaar zit.

Ben je al wat verder? Van harte welkom! Tijdens de haaklessen, die ik ook weleens haakcafé noem, ben je welkom met je eigen project. Ik help iedereen waar nodig, ondertussen is er ruimte voor inspireren en koffie/thee/koekjes.

Tijdens de les is er oefenmateriaal aanwezig, en kun je spulletjes voor jouw project aanschaffen tijdens de lessen.

Welke avond?

Dit seizoen een beetje anders dan vorig seizoen. Voor de zomer waren de lessen voor volwassenen op donderdagavond. Dit valt helaas tegelijk met de opbouwdag of zelfs een beursdag. Ik kan mijzelf niet in tweeën delen en houd wel van een duidelijk overzicht! De lessen zijn verplaatst naar de dinsdagavond, iedere week van 19.30-21.00uur, bij de yogastudio aan het Haitsmaplein in Mijdrecht.

De tieners blijven op dezelfde tijd op woensdagmiddag: 16.30-18.00uur.

Van haken weet ik (bijna) alles, van breien steeds meer. Wil je graag leren breien? De basis leer ik je graag! Ook daarvoor ben je van harte welkom om eens aan te haken;).

Aanmelden

Lijkt het je wat om eens aan te schuiven in het Wolli café? Gezellig! Meld je aan via deze pagina: alles lessen op een rijtje. Dan weet ik hoeveel stoelen er klaargezet moeten worden. Tijdens de les kun je kiezen voor een grote of kleine strippenkaart. Aanmelden is verplicht, bij niet of te late afmelding moet ik de les helaas in rekening brengen.

Haak je binnenkort aan?

Leave a Reply